Naujienos

Kaip naudotis „Fujifilm Instax Wide 300“ fotoaparatu?

Populiariausias mūsų nuomai siūlomas fotoaparatas yra „Fujifilm“ firmos „Instax Wide 300“ modelis. Žmonės jį mėgsta dėl paprastumo naudoti ir dėl dvigubai didesnių nuotraukų, nei „Mini“ tipo fotoaparatų. Jei žmonės klausia – „kiek didesnių?“, įprastai atsakome, kad su „Mini“ fotoaparatu daromos nuotraukos būna tokio paties dydžio, kaip bankinė ar bet kokio prekybos centro nuolaidų kortelė, tuo tarpu „Wide“ tipo fotoaparatu padaryta nuotrauka būna lygiai dvigubai didesnė – kaip sudėjus dvi tokias korteles vieną šalia kitos.

Šiame straipsnyje pasistengsime atsakyti į dažniausiai klientų užduodamus klausimus bei pasidalinti patarimais, kaip tinkamai naudotis „Fujifilm Instax Wide 300“ fotoaparatu.

Fotoaparato įjungimas

Jei laikote fotoaparatą nugarėle į save (tarsi pasiruošęs fotografuoti), fotoaparato įjungumo mygtuką rasite dešinėje pusėje žemiau blykstės. Iš esmės tai yra tarsi du mygtukai viename. Švelniai su pirštu pasukę svirtelę į dešinę įjungsite fotoaparatą. Pakartojus šį veiksmą fotoaparatas išjungiamas. Tuo tarpu paspaudę vidury svirtelės esantį mygtuką – fotografuosite. Tai pagrindinis mygtukas, su kuriuo „dirbsite“, tad norėdami išjungti fotoaparatą nesumaišykite mygtukų ir nepradėkite eikvoti kadrų.

Atstumo nustatymas

Atstumo nustatymui šiame fotoaparato modelyje yra dvi parinktys, kurios reguliuojasi suimant objektyvą ir švelniai pasukant į kairę pusę. Standartinė padėtis, kuri būna nustatyta įjungus fotoaparatą – fotografuoti objektui, esančiam 0,9-3 metrams nuo fotoaparato. Šis pasirinkimas puikiai tinka darytis asmenukėms arba fotografuoti netoli esantiems objektams. Jei norite fotografuoti objektus, esančius toliau, arba jūsų draugų kompanija yra gana plati ir jums tenka atsitraukti, kad visi tilptų į kadrą, pasukite objektyvą į kairę ir fotoaparatas nustatys, kad fotografuojamas objektas yra daugiau nei už 3 metrų.

Nuotraukų šviesinimas ir tamsinimas

Šis fotoaparato modelis turi dvi apšvietimo reguliavimo funkcijas bei blykstę. Įprastai savo klientams rekomenduojame pirmiausia pradėti dirbti su blykste ir stebėti ar nuotraukų kokybė juos tenkina. Jei ne, tada imtis nuotraukų šviesinimo bei tamsinimo. Fotoaparato nugarėlėje šalia ekrano yra mygtukas su L (Lighten) ir D (Darken) raidėmis. Jei nuotrauka jums atrodo per šviesi, darydami kitą įsijungite D rėžimą. Jei nuotrauka gavosi per tamsi ir nepadėjo netgi blykstė, naudokite L rėžimą.

Kaip įdėti fotokasetę?

Tai labai paprasta. Atidarę fotoaparato nugarėlėje esantį skyrelį viršuje matysite geltoną juostelę. Analogišką geltoną juostelę rasite ir ant išpakuotos kasetės. Jūsų tikslas – įdėti kasetę taip, kad dvi juostelės susijungtų į vieną. Tai padarę galite uždaryti dangtelį ir padaryti pirmąją nuotrauką. Norime pabrėžti, kad vietoj pirmos nuotraukos iš fotoaparato išeis juoda plokštelė, kuri saugo likusias nuotraukas nuo šviesos spindulių. Nebijokite daryti pirmąjį kadrą ir minėtą plokštelę tiesiog išmesti. Kai plokštelė pasišalina – galite daryti 10 kadrų paeiliui. Tiesa, kai plokštelė jau pašalinta neatidarinėkite kasečių skyrelio iki kol nepasibaigs visi kadrai. Kitu atveju bus apšviestas ir sugadintas mažiausiai vienas kadras.

Kai fotolapeliai pasibaigia ir ekranėlyje matote nulį, vėl galite atidaryti kasečių skyrelį ir išmesti tuščią kasetės plastmasinį rėmelį bei įdėti naują kasetę.

Per kiek laiko išryškėja vaizdas nuotraukoje?

Įprastai pirmieji vaizdai nuotraukoje ima ryškėti po pusės minutės. Tačiau geriausiai nuotraukos kokybę galima įvertinti praėjus maždaug 3-5 minutėms.

Dažna žmonių klaida – tikėjimasis, kad vaizdas ims ryškėti juodojoje nuotraukos pusėje. Ne. Tai yra nuotraukos nugarėlė ir vaizdo reikėtų tikėtis būtent baltojoje nuotraukos pusėje.

Baterijos

Gamintojas rekomenduoja „Instax Wide 300“ modelio baterijas keisti kas 100 padarytų nuotraukų. Į fotoaparatą dedasi 4 įprastinės AA tipo baterijos, kurias galima pakeisti netgi įpūsėjus fotokasetę nebijant ką nors sugadinti.

Administratorius

Share
Published by
Administratorius

Recent Posts

Vienkartiniai fotoaparatai vestuvėse – idėjos ir patarimai

90-ųjų laidos atstovai turbūt puikiai pamena smagią sceną iš serialo „Draugai“, kuomet Rosas ir Čandleris…

1 metai ago

KODAK samdo papildomus darbuotojus fotojuostų gamybai: „Mes nebepatenkiname paklausos“

Išaugus fotojuostų paklausai visame pasaulyje kompanija „Eastman Kodak“ paskelbė samdanti daugiau darbuotojų. Anot kompanijos viceprezidento…

2 metai ago

Kokio ISO juostelę pasirinkti analoginei fotografijai?

Visų pirma išsiaiškinkime kas yra ISO. ISO nurodo kameros jautrumą šviesai. Šį parametrą didinant arba…

2 metai ago

Fujifilm pristatė naują Instax Mini šeimos narį – senove dvelkiantį Mini 40 fotoaparatą

Balandžio pradžioje Fujifilm pasauliui pranešė apie tai, kad ir vėl papildoma Instax Mini fotoaparatų šeima.…

3 metai ago

FujiFilm pristatė naują Square šeimos narį – SQ1

Šiandien, po pusę metų trukusios tylos, FujiFilm momentinių fotoaparatų gerbėjams pristatė ilgai lauktą naujieną, naują…

4 metai ago

Viskas, ką jums reikia žinoti apie Fujifilm Instax fotolapelius

Fotolapeliai, fotoplokštelės, fotokasetės - tai skirtingi terminai, bet visi jie apibūdina tą patį produktą. Šiame…

4 metai ago